hjem

Nye konserter 22. - 23. september!!

22.september: Naustdal Kirke

23.september: Leikanger Kirke

 

BRANDSØYKORET

syng

THEODORAKIS

"En sang om frihet"

En utrolig kveld er over, man er nesten tom for ord etter en slik opplevelse. For undertegnede var dette ett av høydepunktene i "korkarrieren", og det vil jeg tro gjelder for mange andre i koret også. At vi i Brandsøykoret skulle greie å få full sal var aldri noe vi trodde på, selv om vi håpte. Vi hadde til og med flere som måtte gjøre vendereis fordi de ikke fikk billetter. Det ble en magisk stemning i salen fra første stund, og da Ingvill startet med "Toget" og vi entret salen nedover trappene skjønte jeg at vi hadde gjort alt riktig. Med solister som gjorde jobben kjempebra og et kor som gav alt, fikk publikum en opplevelse de vil huske en stund. Takk til scenekomiteen som hadde laget en kjempeflott scene, som gjorde at den riktige stemningen var på plass med en gang. Takk også til Ludvig Solberg som laget en flott lysbildeserie, samtidig som han filmet direkte fra scena. Vi fikk veldig mange tilbakemeldinger på at dette gjorde susen.

Publikum vi snakket med etterpå var begeistret og håpte vi satte opp konserten en gang til. Det skal dere ikke se helt bortifra at vi kommer til å gjøre, dette ga virkelig mersmak. Nå vet vi at det er mulig å dra ut folk til en slik konsert, slik at vi tør å ta flere sjanser. Markedsføring er her et stikkord, og markedsføringskomiteen har gjort en fantastisk jobb! Vi hadde aldri trodd at det var mulig å skaffe så mange sponsorkroner og så mye reklameplass i avisene. Tusen takk til hele koret for en uvurderlig innsats for å få denne konserten til å bli den det ble. Takk spesielt til solistene som i det hele tatt gjorde denne konserten mulig. Takk til Kiril, Magne Johan, Eilif og Oddbjørn for musikken! Takk til Øyre Lyd for lyd og lys! Og til slutt en takk til alle dere som sitter hjemme og lar oss bruke så mye tid på koret, håper dere skjønte i går hva dette betyr for oss.

Og selvfølgelig; takk til et fantastisk publikum!!

Laila, 30.april 2006

Noen bilder fra festen:

linker:

http://www.floranett.no/index.php?option=com_zoom&Itemid=105&catid=273

http://www.koriander.be/theodorakis.html

 

                       

Foto: Dag Frøyen, Firdaposten (se flere bilder fra denne oppvisningen her)

 

 Det store prosjektet vårt nå er konsert 29.april der vi synger sanger av Mikis Theodorakis. Dette blir veldig spennende, og vi er i full gang med øvingene. Her blir det solister, musikk, dansere, og kor. Etter konserten blir det gresk aften i festsalen, så det er bare å sette av datoen allerede nå!

Mikis Theodorakis fylte 80 år 29.juli i fjor 2005. Han er født på øya Chios i Hellas. Han startet tidlig med musikk og allerede som 17-åring hadde han sin første konsert med kor.

Under 2. verdenskrig var han aktivt med i motstandsrørsla og han kjempet mot juntaen i den greske borgerkrigen. Han satt fengsla ei stund, men klarte å smugle sanger og musikk ut av fengslet. I 1970 fikk han politisk asyl i Paris og ble der i 4 år før han returnerte til hjemlandet.

Theodorakis ble verdenskjent med musikken til filmen Zorba og har tilsammen gitt ut over 1000 verk, alt fra sanger, filmmusikk, opera og ballett.

Han har alltid vore oppteken av demokrati og menneskerettigheter, noe som avspeiler seg i mange av tekstene. Han var aktiv i politikken, 2 ganger var han innvalgt i det greske Parlamentet. Og han var sterkt engasjert i krigen i Kosovo og Irak-krigen.

Han ble også nominert til Nobels fredspris i 2000.

 

 

               

               

               

 

Foto: Nina Lillevoll, Kjell Arne Bjørkum og Laila Anita Schønhardt